Rólunk

Bemutatkozás

Alapítványunk 2020. októberben alakult. Célja az asztrológia, mint több ezer éves tudomány átadása, tanítása, módszereinek gyakorlása és annak átültetése a mindennapi életbe.  Az asztrológia egy klasszikus értelemben vett tudomány, amely az ember önismerti útját szolgálja, hogy minél közelebb kerüljön önmagához és ezáltal az Univerzumhoz. Az asztrológia mentén kutatjuk és tanítjuk a  forrásul szolgáló keleti és nyugati filozófiákat. Célunk egy olyan szellemi műhely kialakítása, ahol az emberek testi, lelki és szellemi egészségük fenntartásához egyaránt  útmutatást, segítséget és támogató közösséget találnak. A GURUjet Alapítvány egy sziget, ahol holisztikus szemlélettel az egyetemes értékek mentén kutatjuk és átadjuk a belső fejlődésünket és mentális egészségünket szolgáló tanításokat, módszereket.

Az asztrológia gyakorlása és kutatása mellett a workshopok, előadások, tanfolyamok és elvonulások során a program több szinten tartalmaz gyakorlatokat és tanulási lehetőséget: a programjainkban szerepel többek között meditáció, energetikai gyakorlatok és az érzelmek feldolgozását segítő csoportos és egyéni munkák.

Az alapítvány szellemi segítséget nyújt olyan egyének számára, akik a mindennapi életüket a holisztikus világszemléleten keresztül értelmezik, mentális egészségük megőrzésének érdekében előnyben részesítik az asztrológiai és ezoterikus tudományokat.

Az alapítvány támogat minden egyént és közösséget, akik az identitásuk kibontakoztatásához filozófiai, szellemi és gyakorlati segítséget kérnek. Fontosnak tarjuk az egyén önismeretének, szellemi egészségének ápolását, különös tekintettel a módszereknek életmód szintjén való elsajátítására, hogy idővel külső forrás nélkül, önmaguk is hatékonyabban tudják kezelni az élet adta kihívásokat. Ezért kap kiemelkedő szerepet programjainkon a meditáció és a befelé figyelést támogató egyéb módszerek.

Végezetül, de nem utolsó sorban kiemelt figyelemmel támogatjuk azon személyeket és családokat, akik a jelen társadalmi, gazdasági és egészségügyi vészhelyzetben (anyagi gondok, érzelmi megpróbáltatások, bezártság érzés, stresszhelyzet, depresszió közeli állapot miatt) krízisállapotba kerülnek.

Az alapítvány elnevezése hűen tükrözi célkitűzéseinket, ahogy Buddha is mondta „Az utazás célja maga az út.”

Küldetésünk

Küldetésünknek érezzük, hogy segítsük az embereket szellemi, lelki fejlődésükben és hiteles teret biztosítsunk a holisztikus szemlélet ápolásához.

„ Aki nem ismeri a Sorsot, az olyan, mintha süket és gyengénlátó lenne. Aki ismeri a Sorsot, illetve az áramlással való együttműködés és ellenkezés mozgatórúgóit és meg is érti őket, az sokak fülét nyithatja ki.”

FORRÁS: 陳素庵 Chén Sùān késő Ming‐kori hivatalnok a 滴天髓輯要 Dī Tiān Suǐ Jí Yào (A „Cseppek az Ég velejéből” lényegének összefoglalása) c. művében
Hornyánszky Simon – 10 alkalmas „Kapcsolatok sorsfejtése” kurzusa (Ősvaló – GURUjet)

Mivel foglalkozunk?

Irányzatok és módszerek amellyel találkozik nálunk…

Elsődleges feladatunk a kínai asztrológia népszerűsítése, mely Irányzataink között első helyen szerepel, bár ennek a tradicionális megnevezése a Négy Pillér Sorsfejtés. Mindemellett foglalkozunk még az Öt Elem tanával, Feng Shui-val és Qi Men Dun Jia-val. Ezzel átfogó ismereteket adunk a keleti tanok megértéséhez. Ingyenes online szakmai előadásokkal segítjük a már végzett kínai asztrológusokat, valamint a keleti filozófia iránt érdeklődőket. Kurzusokat szervezünk neves előadókkal, lehetőséget teremtve ezzel a szakmai fejlődéshez, illetve segítséget nyújtunk a nem szakmabeli érdeklődők részére is. Célunk a hiteles keleti módszerek átadása.

A csapat

Rideg-Tóth Zoé vagyok, a GURUjet Asztrológiai Alapítvány megálmodója és alapítója. Kínai asztrológus, pszichológiai asszisztens és önismereti tréner. A szervezet létrehozásával az a célom, hogy összetartsak egy közösséget, melynek tagjai az Alapítvány segítségével elindulhatnak önismereti útjukon.

Ez idáig nem találkoztam olyan platformmal, ahol mentális és szakmai támogatást kaptak volna azok, akik segítővé szerettek volna válni.

Célom, hogy különféle módszereket adjak kezükbe, mellyel kiegészíthetik és bővíthetik meglévő ismereteiket.

Küldetésemnek érzem, hogy ezt a közösséget építsem és bővítsem, minden résztvevő megelégedésére.

Személyes mottóm: Legfontosabb dolog az életben a mentális és spirituális emelkedés.   

Wágner Mária vagyok, a GURUjet Alapítvány alapítója és kurátora, közgazdász, kínai asztrológus. 1996 óta foglalkozok filozófiával, taoizmussal és gyakorlom a Taiji Quant. A kínai asztrológia tanfolyam végeztével Zoéval úgy éreztük, hogy szükség van folytatásra, egy olyan lehetőségre, ahol szakmailag tovább fejlődhetnek, gyakorolhatnak és eszmét cserélhetnek az asztrológia iránt érdeklődők. Mindig is „szerencsésnek” tartottam magam, mert eddigi életem során számtalan, kiemelkedő tanítóval és módszerrel volt lehetőségem megismerkedni, és feladatomnak érzem, hogy ezt másokhoz is eljuttassam. Azt gondolom, hogy ha segíteni szeretnénk a kínai asztrológia vagy bármely egyéb módszer által, ez életünk végéig tartó, folyamatos tanulást jelent. Az Alapítványban ezt a tanulást, kutatást, és saját, önálló hangunk megtalálását tűztük ki célul.

Rideg-Tóth Katalin vagyok, a GURUjet Asztrológiai Alapítvány önkéntes ügyviteli munkatársa és segítője. Az alapítvány munkáját nagyszerű kezdeményezésnek tartom. Hiánypótló, amely a keleti módszertanokban elmélyülni vágyókat segíti.

Az első pillanattól fogva azonosulni tudtam az alapítvány céljaival, ezért nem volt kérdéses, hogy segítséget nyújtok azon a szakterületen, amelyez igazán értek.

2020 óta segítem az alapítvány adminisztrációját, azzal a szándékkal, hogy a szervezet munkatársai fő céljaikra tudjanak koncentrálni.

Mottóm: Az esőcseppek táplálják az óceánt… 

Előadóink

Hornyánszky Simon

Feng Shui és sorsvezetési tanácsadó

Módszertanom a klasszikus kínai szakirodalom alapműveire, az ott lejegyzett alapelvekre épül. Átfogó szemlélettel, egységes egészként alkalmazom a tanácsadásaim során a Négypilléres Sorsfejtés (BaZi), a Feng Shui térszemléleti és a Qi Men Dun Jia helyzetkezelési módszereket.

Emellett foglalkozom a mai, korszerű alkalmazásokkal is (pl. üzleti modellek, pályaválasztás, ösztönző hajtóerők feltérképezése, képletösszevetés stb.), mely a tanfolyamomnak szintén a részét képezi, amellett, hogy a sorsfejtés technikai hátterére, az alapelvekre helyezem a hangsúlyt, és valós esettanulmányokkal, mai példákkal támasztom alá a XVI-XIX. századi művekből idézett szövegeket.

Szeghalmi Etelka

boldogság mentor, Öt Elem életvezetési tanácsadó

Minden ember a boldogsághoz vezető ösvényt keresi és hiszek benne, hogy ez az út önmagadon, a benned rejlő potencialitás megélésén, kibontakoztatásán és a világban való megjelenítésén keresztül érhető el.

Ennek megtámogatásához alapvetően Öt Elemen alapuló rendszereket használok, úgy mint Négypilléres Sorsfejtés (BaZi), Qi Men Dun Jia, ami rendkívül praktikus és gyakorlati eszköz döntéshozáshoz és stratégia alkotáshoz, valamint az Öt Elem Életvezetési rendszere, mely a mindennapok szintjén ad elképesztően hasznos iránymutatást. Ezenkívül Théta Healinget is gyakran alkalmazok, mert remek kiegészítésnek találtam mind az önmagammal, mind a másokkal való munka folyamán.

Baraksó Gábor

harcművész, életvezetési tanácsadó

Számomra a legmagasztosabb dolog amit egy ember elérhet az a harmónia. Melynek megvalósítására nemcsak köztünk, mint individum és a környezetünk között van szükség, hanem saját magunkon belül is, ami pedig gondolataink, érzelmeink és tetteink harmonizálását jelenti.

Ennek megvalósításához elengedhetetlen, hogy ismerjük született értékeinket, majd ezen értékek mentén tevékenykedjünk a világban. A megismeréshez a Négypilléres Sorsfejtés (avagy BaZi), valamint a Qi Men Dun Jia rendszerét használom. Ez utóbbit nemcsak saját és mások értékeinek felfedésére, hanem arra is, mily módon szabotáljuk születetten ezen értékek kibontakozását. Továbbá használom a Kínai időpontválasztás ősi művészetét mások és saját tevékenységeim megtámogatására.

Szeretne naprakész lenni?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülhessen az aktualitásokról!

Válaszd ki hogyan szeretnél minket támogatni